Închis
Închis

„Azi e Dragobetele, se sărută fetele.” Povești de dragoste de altădată, incursiune astrologică în scrieri vechi și atelier de turtă dulce

Conform vechii zicale, “Azi e Dragobetele, se sărută fetele”, în fiecare an pe 24 februarie românii de pretutindeni sărbătoresc Dragobetele. Această sărbătoare este puternic înrădăcinată în cultura noastră, Dragobetele fiind un personaj transmis din generație în generație de la vechii daci, transformat mai apoi într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viața, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Pastelui sărbatoarea suprapunându-se cu Aflarea Capului Sfântului Ioan Botezătorul .

La Șirnea vom vă propunem sa facem împreună o incursiune în timp și le vom oferi prilejul celor mai varsnici să dechidă tolba cu amintiri și să ne povestească cele mai frumoase momente din tinerețea lor. Vom asculta despre cum „se purta” dragostea pe aceste meleaguri. Vom afla ce obiceiuri și traditții sunt specifice locului, cum se curtau și cereau de mireasa flăcăii satului pe mândrele lor . Vom cutreiera cătunurile de pe dealuri și vom vâna povești, vom văna amintiri și ne vom lasa purtați de emoțiile și trăirile lor.

Ne vom opri apoi la gura sobei unde în aburi si miresme de ceai din plante culese de cu vară vom desluși horoscopul dragostei pentru fiecare zodie dintr-o carte veche, păstrată cu grijă „Păscălie, cartea de zodii asezata pe sapte planete” o editie publicată la editura Librariei Ioan Ciurcu din Brașov în anul 1914.

Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viața, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Pastelui sărbatoarea .

In legenda Dragobetelui, acesta nu moare ci se transforma intr-o planta – năpraznic sau limba – cerbului. Și ghiciți ce fel de plantă este? Desigur că una care imbunatateste relatia de amor dintre un El si o Ea, buna atat pentru unul cat si pentru altul, numită si planta iubirii, avand calitati afrodisiace.

Si vorbind despre afrodisiace, ghiciti ce poti oferi si savura de Dragobete, fără să greșiți? Ei bine, turta dulce, făcută cu mirodeniile potrivite si pe care o poti stropi cu un pahar de vin roșu sau rose dulce, un alt afrodisiac plăcut simțurilor noastre!

Ca să fiți siguri că acest desert grozav, cu arome si moliciuni de catifea, va fi pe placul tuturor și își va îndeplini rolul propus, vă poftim la o sesiune de cooking acest preparat înmiresmat! O vom pregăti metodic, fără grabă, o vom modela in formă de inimă (sau cum veti avea chef) și apoi o vom gusta si crea pachețele numai bune de cadorisit persoana iubită. Nu vă codiți și nu vă rușinați, iubirea este cel mai frumos sentiment pe care îl poate trăi și împărtăși ființa umană!

Perioada: 22 februarie 2020

Locuri disponibile: 10

din 10

Pret: 150

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER