Călărie și activități cu cai

Program activitati cu Cai

Centrul de calarie deSirnea

Duminică, ora 10.30 plecări din oră în oră la pas pe ulițele satului sau drumeții pe dealuri  

Duminică, ora 10.30 plecări din oră în oră la pas pe ulițele satului sau drumeții pe dealuri

Pentru programări folosiți Formularul de rezervare de mai jos  

Activitățile de agrement cu cai ale Centrului de activități turistice #deSirnea sunt gândite astfel încât să ne ajute să descoperim farmecul locurilor, care la Șirnea nu pot fi separate de legătura oamenilor cu animalele lor. La Centru avem grijă de cei mai drăguți si blânzi cai cu ajutorul cărora promovăm o activitate de agrement, nu una sportivă. Ne-am așezat in colțul de rai al Șirnei, așa cum ne place nouă să îi spunem Văii Ulmului. Caii noștri pasc liberi și fericiți de dimineața până seara și beau apă direct de la izvor.  Fiecare cal a fost ales cu grijă și pregătit special pentru ca activitatea de călărie sau atelaj să se desfășoare în siguranță.

Lecțiile de călărie pentru începători se desfășoară în sistem manej exterior, la lonjă și dârlogi, alături de personalul de la Centru special destinat pentru a vă asista să faceți primii pași călare.  Învățăm să pregătim calul, care sunt componentele harnașamentului de călărie și cum să îl echipăm. Interacționăm cu calul fără să fim călare la început. După ce intrăm în manej învățăm poziția corectă de stat în șa și care sunt comenzile pentru a ne deplasa pe cal în siguranță. Apoi alături de personalul de la Centru ne plimbăm împreună exersând noțiunile teoretice și practice dobândite.

Plimbarea pe dealuri este o experiență de neuitat. Mergem în grup alături de un ghid însoțitor și învățăm cum să comunicam cu calul atunci când ne deplasăm în teren deschis. Urcăm și coborâm, mergem la pas pe drumurile satului și devenim o parte din istoria sa, un crâmpei din vremurile când așa se deplasau oamenii satului, casele vechi sunt încă mărturie pe ulițele satului.

Drumeție la stână este o activitate la care ținem foarte mult și care ne oferă prilejul unei incursiuni în esența locului, drumul zilnic până la stâna, până la șura cu animale este rutina de căpătâi a locuitorilor Șirnei. Mergem la stână unde facem popas să ne odihnim și noi și caii. Depănăm povești și legende despre viața în sălbăticie a ciobanilor alături de turmele lor.

Abonamentul inițiere călărie cu însoțitor este destinat în special celor care au venit deja la Centrul nostru și își doresc să revină. Am conceput acest pachet pentru a oferi o reducere, în semn de mulțumire (plătiți 5 sedințe și participați la 6). Ne dorim în permanență să aveți o experiență placută, nobilă alături de oamenii însoțitori cât și de căluții noștri linișiți și docili. Programările pentru sedințe se fac pe bază de rezervare online sau telefonică în prealabil cu minim 3 zile.

Terapia cu cai este, de fapt, activitatea pentru care am inițiat activitățile cu cai de la Centru de activități turistice #deSirnea. Ne dorim să putem fi alături de toți cei care au nevoie de ajutorul acestor animale nobile pentru a recupera o situație de viață sau un moment mai dificil. Posibilitatea de a sta alături de caii blajini și buni este oferită gratuit familiilor sau persoanelor aflate în aceasta situație. De reținut că se poate poate veni cu terapeutul personal, specializat în recuperare. La Centru punem la dispoziție doar caii și logistica necesara, neavând studii de specialitate. Avem însă multă iubire față de semeni.

Vouchere cadou Iti doresti sa iti suprizi prietenii sau colegii de birou cu un cadou inedit? Ai posibilitatea ca de ziua lor sau de aniversari speciale sa le oferi un voucher cadou care consta intr-o experienta de neuitat la Sirnea. O drumetie calare, in pasul agale al cailor de la Centru, in natura salbatica a Sirnei este cu siguranta un cadou de neuitat. La cerere putem include in voucherul cadou si cazare cu pensiune completa la una dintre pensiunile din sat.

Pentru vouchere cadou va rugam sa ne contactati si sa stabilim toate detaliile astfel incat exerienta oferita sa fie una de neuitat. Voucherul va fi generat cu o valabilitate de 1 an de zile.

* Copii sub 7 ani poti participa la activitati doar insotiti calare de catre parinti.
* Casca de protectie si protectaia dorsala ieste obligatorie pe toata durata activitatii.
* Activitatile se organizeaza pentru grupuri cu minim 3 cai.

Trasee disponibile

Program activitati cu Cai

Centrul de calarie deSirnea

Duminică, ora 10.30 plecări din oră în oră la pas pe ulițele satului sau drumeții pe dealuri  

Duminică, ora 10.30 plecări din oră în oră la pas pe ulițele satului sau drumeții pe dealuri

Pentru programări folosiți Formularul de rezervare de mai jos  

Grila de preturi

Activitate
Durata
Lei/Persoana
Plimbare călăre cu insotitor
1h
100 lei
Plimbare pe dealuri cu ghid
2h
240 lei
Drumeție la stână
4h
480 lei
Abonament călărie cu însoțitor
pachet 6 ședințe de 1h
600 lei
Voucher cadou
la cerere
sunati pt.detalii
*Modalitati de plata acceptate: plata online cu cardul sau prin cash
* Activitatile cu cai se desfasasoara sambata si duminica incepand cu ora 10
În perioada 1.09 - 01.11.2020 turele cu ebike-uri se organizează de joi până duminică (inlusiv);

Formular rezervare
  Selectati data rezervarii

  Selectati activitatea dorita
  Inițiere călărie cu însoțitor (1h)Plimbare pe dealuri (2h)Drumeție la stână (4h)Abonament călărie cu însoțitor (6 ședințe)Terapie cu cai (1h)Voucher cadou
  * Pentru turistii cazati la pensiunile din Șirnea se acorda o reducere de 20%. Solicitati voucherul de reducere la pensiunea unde sunteti cazati.

  Participanti la activitate
  Copil: 9 - 12aniAdult SAdult MAdult L-XL
  * In cazul in care sunteti mai multi participanti de aceeasi statura, alegeti o singura data marimea
  Doresc bandana personalizata -vezi model-
  Da (+25 lei)Nu

  Prin completarea formularui atest ca sunt de acord ca datele mele sa fie prelucratea de siteul desirnea.ro

  *Dupa trimiterea formularului de rezervare va vom contacta pentru a stabili toate detaliile necesare (orar, biciclete, trasee, detalii plata)