Închis
Închis

Cros montan de nordic walking la Șirnea. Brândușe de munte și pământ reavăn. Magia primăverii.

Nordic Walking este o metoda de mișcare în aer liber, care oferă un stil de viață sănătos și activ. Acesta este un mers natural, la care se adaugă utilizarea a doua bețe cu funcția de împingere, implicând mișcarea completă a unui număr mare de mușchi (90% din mușchii corpului).

Prin acest tip de mers crește consumul energetic și se reglează funcțiile sistemului cardio-circulator. Este ideal pentru oamenii care nu sunt obișnuiți cu efortul fizic. El nu are un impact negativ asupra genunchilor, gleznelor și zonei lombare, un element foarte important pentru cine are probleme cu greutatea sau cu spatele (inclusiv cei care au hernie la disc).

Se poate practica în orice anotimp, indiferent de vârstă, atât la nivel de fitness, cât și la nivel sportiv sau pur și simplu pentru îmbunatățirea stării de sănătate. Este o activitate fizică completă, la îndemana oricui.

La Șirnea va propunem  un traseu de cros montan, aproximativ 15 km cu 600m diferență pozitivă, pe care ne vom deplasa specific mersului nordic, vom învăța să ne coordonam mișcările și ne vom bucura de spectacolul naturii primăvara la munte. Este o activitate necompetitivă, ne vom concentra însă să ne descoperim limitele și să le împingem înainte.

Vom organiza două Starturi, atât sâmbătă căt și duminică, de la ora 10. Startul crosului se va da de la Centrul de Activități Turistice #deSirnea. În fiecare zi, la tură pot participa maxim 10 persoane, startul se a da la interval de 30 sec pentru fiecare astfel încât să păstrăm o distanță minimă de câțiva metri între participanți.

DETALII SI PROGRAM EVENIMENT

 • Evenimentul se desfăşoară zilnic, în zilele de 17 si 18 aprilie 2021.
 • Evenimentul se organizează pentru grupuri de maxim 10 persoane ce se vor deplasa în grupuri mici,  la distanţă de 5-10 m unul de celălalt. Grupurile vor fi formate din maxim 4 persoane, de preferat din aceeaşi familie sau cerc de prieteni. Ghidul va păstra în permanenţă coeziunea şi siguranţa grupului.

PROGRAM SÂMBĂTĂ, 17 APRILIE 

 • Ora 09.00 – întâlnire și ședință tehnică – durata 1h;
 • Ora 10.00 – Start în crosul montan de nordic walking  – durata 5 h;
 • Ora 15.00 – întoarcere la Sosire, punct de hidratare și alimentare – durata 1 h;
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

PROGRAM DUMINICĂ, 18 ARILIE 

 • Ora 09.00 – întâlnire și ședință tehnică – durata 1h;
 • Ora 10.00 – Start în crosul montan de nordic walking  – durata 5 h;
 • Ora 15.00 – întoarcere la Sosire, punct de hidratare și alimentare – durata 1 h;
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

HARTA ȘI DETALII TEHNICE TRASEU 

Șirnea – Peștera – Șaua Joaca – La Table – deSirnea

Distanța: 15 km | Diferența pozitivă 600m +

ECHIPAMENT NECESAR

 • încălţăminte adecvată pentru drumetie de primavară;
 • îmbrăcaminte adecvată pentru drumetie de primavară;
 • rucsac mic de tură;
 • sandwich și gustări dulci;
 • mască de protecție pentru cazul în care ne întâlnim cu alte persoane pe traseu și trebuie să acordăm asistență;
 • bidon de 0,5 l pentru apă (traseul este astfel ales încât să facem pauze la izvoare curate de munte de unde să luam apă);
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcție de evoluția prognozei meteorologice;


PACHETUL INCLUDE

 • ghid însoțitor și instructor;
 • bete nordic walking;
 • ceai/cafea la start;
 • punct hidratare și alimentare la Sosire (ceai/cafea, placintă rumenită, fructe);
 • medalie de participare;

PACHETUL NU INCLUDE

 • cazare
 • masa, alta decât punctul de alimentare de la Sosire;

IMPORTANT

Evenimentul se desfăşoară cu strictă respectare a prevederilor în vigoare în ceea ce priveşte grupurile de persoane şi distanţarea fizică. 

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană acolo unde este posibil;
d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc să ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă în regim de catering, astfel încât să ştim ce rezervări trebuie să acomodam.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoană/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unităţi turistice de cazare şi alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unităţile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 17 - 18 aprilie 2021

Locuri disponibile: 10

din 20

Pret: 100

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER