Călărie și activități cu cai

Activitățile de agrement cu cai ale Centrului de activități turistice #deSirnea sunt gândite astfel încât să ne ajute să descoperim farmecul locurilor, care la Șirnea nu pot fi separate de legătura oamenilor cu animalele lor. La Centru avem grijă de cei mai drăguți si blânzi cai cu ajutorul cărora promovăm o activitate de agrement, nu una sportivă. Ne-am așezat in colțul de rai al Șirnei, așa cum ne place nouă să îi spunem Văii Ulmului. Caii noștri pasc liberi și fericiți de dimineața până seara și beau apă direct de la izvor.  Fiecare cal a fost ales cu grijă și pregătit special pentru ca activitatea de călărie sau atelaj să se desfășoare în siguranță.

Lecțiile de călărie pentru începători se desfășoară în sistem manej exterior, la lonjă și dârlogi, alături de personalul de la Centru special destinat pentru a vă asista să faceți primii pași călare.  Învățăm să pregătim calul, care sunt componentele harnașamentului de călărie și cum să îl echipăm. Interacționăm cu calul fără să fim călare la început. După ce intrăm în manej învățăm poziția corectă de stat în șa și care sunt comenzile pentru a ne deplasa pe cal în siguranță. Apoi alături de personalul de la Centru ne plimbăm împreună exersând noțiunile teoretice și practice dobândite.

Plimbarea pe dealuri este o experiență de neuitat. Mergem în grup alături de un ghid însoțitor și învățăm cum să comunicam cu calul atunci când ne deplasăm în teren deschis. Urcăm și coborâm, mergem la pas pe drumurile satului și devenim o parte din istoria sa, un crâmpei din vremurile când așa se deplasau oamenii satului, casele vechi sunt încă mărturie pe ulițele satului.

Drumeție la stână este o activitate la care ținem foarte mult și care ne oferă prilejul unei incursiuni în esența locului, drumul zilnic până la stâna, până la șura cu animale este rutina de căpătâi a locuitorilor Șirnei. Mergem la stână unde facem popas să ne odihnim și noi și caii. Acolo baciul ne pregătește un bulz la jar, iar apoi depănăm povești și legende despre viața în sălbăticie a ciobanilor alături de turmele lor.

Plimbarea cu căruța sau trăsura se face pe ulițele satului, trecem agale pe lângă gospodării vechi și case noi așezate cochet pe dealuri și văi, facem cunoștință cu locuitorii lor, dând și primind binețe, un schimb de energie ce numai într-un sat de munte vei găsi.

Terapia cu cai este, de fapt, activitatea pentru care am inițiat activitățile cu cai de la Centru de activități turistice #deSirnea. Ne dorim să putem fi alături de toți cei care au nevoie de ajutorul acestor animale nobile pentru a recupera o situație de viață sau un moment mai dificil. Posibilitatea de a sta în alături de caii blajini și buni este oferită gratuit familiilor sau persoanelor aflate în aceasta situație. De reținut că se poate poate veni cu terapeutul personal, specializat în recuperare. La Centru punem la dispoziție doar caii și logistica necesara, neavând studii de specialitate. Avem însă multă iubire față de semeni.

* Copii sub 7 ani poti participa la activitati doar insotiti calare de catre parinti.
* Casca de protectie este obligatorie pe toata durata activitatii.
* Activitatile se organizeaza pentru grupuri cu minim 3 cai.

Trasee disponibile

Grila de preturi

Pachet
Plecari
Lei/Persoana
Inițiere călărie cu insotitor
1h
90 lei
Plimbare pe dealuri
2h
140 lei
Drumeție la stână
4h
280 lei
Plimbare cu trăsura
1h
200 lei
Terapie cu cai
1h
gratuit
*Modalitati de plata acceptate: plata online cu cardul sau prin transfer bancar
În perioada 1.09 - 01.11.2020 turele cu ebike-uri se organizează de joi până duminică (inlusiv);

Formular rezervare


  Selectati data rezervarii

  Selectati activitatea dorita
  Initiere calarie cu insotitor (1h)Plimbare pe dealuri (2h)Drumetie la stana (4h)Plimbare cu trasura (2h)Terapie cu cai (1h)

  Participanti la activitate
  Copil: 9 - 12aniAdult SAdult MAdult L-XL
  * In cazul in care sunteti mai multi participanti de aceeasi statura, alegeti o singura data marimea
  Doresc bandana personalizata -vezi model-
  Da (+25 lei)Nu

  Prin completarea formularui atest ca sunt de acord ca datele mele sa fie prelucratea de siteul desirnea.ro


  *Dupa trimiterea formularului de rezervare va vom contacta pentru a stabili toate detaliile necesare (orar, biciclete, trasee, detalii plata)