Deschis
Deschis

Călătorie printre tradiții străbune de Sântandrei Cap-de-Iarnă, tocană ciobaneasca la ceaun facută încet la foc mic

Românii au o tradiție frumoasă pentru noaptea Sfântului Andrei, cunoscut și ca Sântandrei Cap-de-Iarnă, care s-a transmis încă de la daci, din generație în generație. Și pentru că tradițiile poporului român sunt frumoase și mistice, merită să le cunoastem și să vorbim despre ele.

Pentru că Sf. Andrei este recunoscut ca ocrotitorul lupilor, vom merge pe urmele acestora și vom încerca să descoperim în drumeție pe văile ce înconjoară satul, pe Valea Ulmului și Valea Coacăzei, poteci cu urme de animale, locuri de poveste și ascunziș. Pentru că în sat creșterea animalelor este principala activitate, vom asculta de la săteni peripeții și întâmplari cu lupii care le-au dat târcoale la oi și chiar le-au mai sărit în strungă. Vom descoperi legătura și respectul acestora față de sălbaticiunile munților.

Vom povesti în jurul ceaunului cu tocană în care vom amesteca, printre mai multe cărnuri, aburi și condimente, povesti cu lupi, războinici daci și personaje misterioase. Obligatoriu să punem usturoi. Usturoi, pentru ca în noaptea de  Sântandrei este una puternic marcată de sacru, astfel explicându-se manifestările specifice acestei sărbători: coborârea spiritelor care fură mana laptelui și a câmpului. Remediile cele mai eficiente pentru a contracara acțiunea acestor spirite neliniștite erau: sarea, usturoiul. Așa că vom folosi și noi din belșug usturoi și sare după gust.

 

Sâmbătă 26 noiembrie –  Duminică 27 noiembrie

 • Drumetie pe jos pe vaile salbatice ale Șirnei
 • Calarie cu insotitor pentru incepatori sau drumetii calare in natura pentru cei mai experimentati
 • Pranz traditional cu tocană ciobaneasca la ceaun  (3 feluri la pranz – ciorba, tocana ciobaneasca la ceaun gatita la foc mic si placinta cu branza, neapart o tarie inainte si sirop natural de soc)

* timpii sunt aproximativi, ne dorim sa petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reusit să vă oferim o experiență placută.  

Perioada: 26 noiembrie - 27 noiembrie

Locuri disponibile: 37

din 40

Formular de rezervare


  Drumetie pe dealuri (3h - 100 lei)Pranz traditional cu tocana la ceaun (80 lei)Drumetie calare (2h - 200 lei)Plimbare calare cu insotitor(1h - 100 lei)Activitati personalizate (la cerere)

  Drumetie pe dealuri (3h - 100 lei)Pranz traditional cu tocana la ceaun (80 lei)Drumetie calare (2h - 200 lei)Plimbare calare cu insotitor (1h - 100 lei)Activitati personalizate (la cerere)
  * Pretul se refera la o singura persoana
  Da (+25 lei)Nu

  Prin completarea formularui atest ca sunt de acord ca datele mele sa fie prelucratea de siteul desirnea.ro

  Prognoza meteo

  ȘIRNEA WEATHER