Închis
Închis

Pe urmele remediilor tradiționale ale măceșelor

Daca va aflati in aceasta perioada in zona noastra sau daca vreti sa aflati mai multe despre natura si beneficiile pe care aceasta ni le ofera va invitam sa mergeti alaturi de noi pe urmele remediilor traditionale.

In aceasta perioda pe dealurile batute de soare cu ultimele puteri, inainte de caderea brumei gasim din abundenta fructul care reprezinta oentru localnici ultima resursa de vitamine inainte de inceperea iernii, macesele.

Apreciate încă din Evul Mediu nu doar pentru gust, ci și pentru calitățile lor medicinale, măceșele sunt considerate sursa naturală cu cea mai mare concentrație de vitamina C, având o concentrație de 50 sau chiar 100 de ori mai mare față de citrice. Problemele respiratorii sau imunologice, diverse infecții, inflamații sau alergii își pot găsi leacul cu această minune din farmacia naturii.

PROGRAM ACTIVITATE

Sambata 2 octombrie (8h)

Intalnire la pensiune si plecare in drumetie pe ulitele satului si mai apoi pe potecile localnicilor spre dealurile de unde vom culege macese. Vom merge printre case, fanete si vom afla povestile locului. Nici nu vom simti cand am pus in cosurile de rachita destule bobite rosii si am mai sta daca nu am fi asteptati cu ceai cald si placinta de dovleac in bucataria de pe deal unde ne vom incalzi si vom participa efectiv la modul de preparare a pastei de macese.

Duminica 3  octombrie (2h)

  • Drumetie si tur botanic ghidat
  • Degustare ceaiuri si produse traditionale din macese
  • Participarea efectivă la prepararea pastei de macese

Perioada: 23 - 24 noiembrie

Locuri disponibile: 0

din 5

Pret: 100

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER