Deschis
Deschis

În drumeție, călare sau în tură cu ebike-urile pe urmele remediilor tradiționale ale măceșelor

Daca va aflati in aceasta perioada in zona noastra sau daca vreti sa aflati mai multe despre natura si beneficiile pe care aceasta ni le ofera va invitam sa mergeti alaturi de noi pe urmele remediilor traditionale.

In aceasta perioda pe dealurile batute de soare cu ultimele puteri, inainte de caderea brumei gasim din abundenta fructul care reprezinta pentru localnici ultima resursa de vitamine inainte de inceperea iernii, macesele.

Apreciate încă din Evul Mediu nu doar pentru gust, ci și pentru calitățile lor medicinale, măceșele sunt considerate sursa naturală cu cea mai mare concentrație de vitamina C, având o concentrație de 50 sau chiar 100 de ori mai mare față de citrice. Problemele respiratorii sau imunologice, diverse infecții, inflamații sau alergii își pot găsi leacul cu această minune din farmacia naturii.

PROGRAM ACTIVITĂȚI

Sambata 5 octombrie – Duminica 6 octombrie

Intalnire la Centru de Activitati Turistice din sat si plecare in drumetie pe ulitele satului si mai apoi pe potecile localnicilor spre dealurile de unde vom culege macese. Vom merge printre case, fanete si vom afla povestile locului. Nici nu vom simti cand am pus in cosurile de rachita destule bobite rosii si am mai sta daca nu am fi asteptati la intoarcere cu ceai cald si alte suprize, ne vom incalzi si vom  depana impresii si vom schimba retete pentru prepararea  pastei de macese.

 

Tipuri de activitati propuse pentru acest weekend

 • Drumetie pe jos si tur botanic ghidat pe dealurile din’mprejurul satului. Vom vizita zonele din care putem culege macesele.
 • Circuite cu ebike-urile in Parcul National Piatra Craiului
 • Calarie cu insotitor pentru incepatori sau drumetii calare in natura pentru cei mai experimentati
 • Pranz traditional cu bucate locale gatite cu drag de localnici (3 feluri la pranz – ciorba, bulz si carne la garnita cu muraturi si placinta cu branza, neapart o tarie inainte si sirop natural de soc pentru hidratare)

Perioada: 5 - 6 noiembrie

Locuri disponibile: 38

din 40

Formular de rezervare


  Drumetie pe dealuri (3h - 100 lei)Tura eBike (4h - 200 lei)Pranz traditional (80 lei)Drumetie calare (2h - 200 lei)Plimbare calare cu insotitor(1h - 100 lei)Activitati personalizate (la cerere)

  Drumetie pe dealuri (3h - 100 lei)Tura eBike (2h - 100 lei)Pranz traditional (80 lei)Drumetie calare (2h - 200 lei)Plimbare calare cu insotitor (1h - 100 lei)Activitati personalizate (la cerere)
  * Pretul se refera la o singura persoana
  Da (+25 lei)Nu

  Prin completarea formularui atest ca sunt de acord ca datele mele sa fie prelucratea de siteul desirnea.ro

  Prognoza meteo

  ȘIRNEA WEATHER