Închis
Închis

Sezătoare de iarnă în Șirnea: coasem batiste mărturii de nuntă, voie bună și bunatăți pregătite în sat

Încă este iarnă, deși zăpada nu prea s-a arătat peste tot. La Șirnea însă avem șansa de a ne aminti de iernile albe, neaua încă este prezentă.
Vă invităm la șezătoare. De ce ai face lucrul ăsta, să pleci hai-hui din confortul tău de acasă?

Ei bine, asta este provocarea. În primul rând, să respiri aer curat, cum am spus, Șirnea este dovedit satul cu cel mai pur aer.
În al doilea rând, să îți aduci aminte de mireasma copilăriei, din casa bunicii sau a vreunei mătuși ori unchi de la țară. Și dacă nu ai gustat din această plăcere, ai acum ocazia.
În al treilea rând, să întâlnești oameni care la fel ca și tine, acceptă provocarea unui lucru nou, să își măsoare îndemânarea de a face un obiect cu propriile mâini. Și da, veți avea îndrumător pentru a duce la bun sfârșit lucrul!

Poți asculta și împărtăși povești ale celor pe care îi vei cunoaște și împreună ne vom delecta cu bucate alese, pe care probabil nu le-ai mai gustat.
Și pentru că se numește „șezătoare”, vă poftesc cu mare drag să stăm o clipă și să încetinim ritmul alert de zi cu zi. Să simțim cum viața trece prin noi și nu cum trecem doar prin viață. Vă invit să aveți parte de multă bucurie într-un grup cu care veți putea fi prieten pe viață.

Ca odinioară, femei, barbați și copii ne strângem la școală, în centrul satului, unde mândrele vor coase o batistă, flăcăii vor face mici cuiere din lemn, glumele și voia bună ne vor însoți alături de bunătați pregătite de gospodinele din sat.

Pentru a ne aduce aminte de obiceiurile unei sezători, am ales pânza topită albă, un ceai aromat bun să ne încălzească și o gustare. (Vor fi mai multe, sărate și dulci, vegetariene sau nu!)

Pânza topită, ață din bumbac și acele de cusut sunt gata pentru a fi mânuite de mâinile dornice de a crea o batistă așa cum mai demult fetele făceau pentru a le oferi cu drag drept mărturie la nunta acesteia. Batistele frumos tivite și brodate erau dăruite tuturor nuntașilor, prinse în piept cu mândrie mare de măiestria de care miresele dăduseră dovadă!

Haideți să creeam și noi o batistă pe care să o păstrezi sau pe care să o oferi cuiva cu drag!

Vom avea îndrumători pricepuți care să ne deslușească tainele celor două îndeletniciri.

PROGRAM EVENIMENT

Evenimentul se organizează pentru grup de maxim 20 persoane, sâmbătă 01 februarie 2020.

PROGRAM – total 4h

  • Ora 11.00 – șezatoarea va avea loc la Casa Mărioarei – durata 4h;
    * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

LOCAȚIE

detalii despre cum ajungeti la locatie: https://goo.gl/maps/2LQBrTN5VeML6WSFA

IMPORTANT

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc sa ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă, astfel încât să stim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoana/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unitați turistice de cazare si alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unitațile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 1 februarie 2020

Locuri disponibile: 18

din 20

Pret: 120

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER