Deschis
Deschis

În căutarea Hultanilor. Șirnea tărâm de legendă

În cautarea Hultanilor.
Traseu initiatic pentru descoperirea radacinilor spiritualitatii locului.

In tinutul inalt al Tarii Branului, la Șirnea, miturile si realitatea se intrepatrund. Vechea asezare de la poalele muntilor Piatra Craiului isi gaseste obarsia in legende ce dainuie inca de pe vremea dacilor cand un batran cioban, Bran din neamul burilor si-a trimis fratii sa intemeieze asezari pe dealurile dintre munti.

Mitul hultanului (sau al zgrimințeșului, cum mai este numit în alte zone) este una din creațiile originale și deosebite ale mitologiei geților, ce s-a transfigurat mai târziu și în mitologia românilor. Originile figurii hultanului se regăsesc în practicile ascetice ale vechilor daci.
După ce își însușesc inițierea magică, hultanii devin protectorii drumurilor de munte, stăpâni ai secretelor văzduhului și ai manifestărilor vremii. Ei duc o viață singuratică, retrași undeva în măruntaiele munților.
Plecam in cautarea lor plini de respect pe carari tainice, cu speranta ca ne vor lasa sa ii descoperim putin si sa le ducem povestea mai departe, privindu-ne de pe trunchiul unui fag batran, a unei stanci de pe marginea cararii sau prin ochii unei caprioare.

INFORMATII UTILE

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc sa ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă, astfel încât să stim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoana/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unitați turistice de cazare si alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unitațile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Locuri disponibile: 10

din 10

Pret: 150

lei/persoana

Formular de rezervare

    Doresc bandana personalizata -vezi model-
    Da (+25 lei)Nu

    Prin completarea formularui atest ca sunt de acord ca datele mele sa fie prelucratea de siteul desirnea.ro

    Prognoza meteo

    ȘIRNEA WEATHER