Închis
Închis

Ascensiune spre vârful La Om în ultimele zile de vară întarziată. Ne aventurăm pe MTB-uri electrice pe potecile dintre dealuri și depănăm amintiri în jurul ceaunului cu gulaș

Sâmbătă, la ora 8, intrăm pe drumul din sat ce ne duce spre Pleașă, pe traseul marcat cu triunghi roșu. Mai aruncăm o privire înapoi, spre sat, către casele risipite ici și colo pe dealurile încă verzi.

Traseul urcă destul de agresiv printre fagii bătrâni și pe la ora 9.15 ajungem într-un punct de belvedere minunat, Curmătura Groapelor. Se etalează în faţa noastră, în toată splendoarea lor satele din Țara Branului. Pentru câteva minute ne aplecăm ochii spre pământ și ne gândim că noi oamenii suntem micuți, micuți în raport cu măreţia naturii sau cu Divinitatea.

Ne revenim repede, avem drum lung astăzi de făcut iar frumuseţile care ne vor ieși în cale trebuie să le savurăm cât mai profund, pentru că sunt minunății făcute de bunul Dumnezeu pentru a ne bucura sufletul (aşa cum este el). Continuăm traseul coborând pe Drumul lui Frunteș pe sub aripile verzi ale brazilor până în poienile de sub munte.

Ajungem în punctul La Table şi în continuare urmăm traseul bandă roşie care ne conduce printre brazi tineri şi arbuşti ce încep să aibă haina brodată cu purpuriu, luminaţi deja de soarele puternic care ne transmite puţin din energia şi lumina lui.

Intrăm în pădurea întunecoasă, pe un drum destul de abrupt care ne-a scos în vreo oră la luminiş de unde se vedea Refugiul Grind la o altitudinea de 1620. Continuăm urcarea prin iarba înaltă spre stâncile ce ne vor fi pavăză până la summit.

După aproximativ 1 ora terminăm cu iarba înaltă şi continuăm căţărarea grea prin grohotiş şi bolovani pe lângă peretele stâncos al muntelui. Acestea sunt momentele în care parcă nu poţi să asociezi greutatea urcării cu frumusetiile din jur. Te gândeşti doar cum şi unde să pui piciorul, cum să-ţi tragi sufletul şi poate te cerţi pentru faptul că te afli acolo şi nu într-un loc mai comod. Dar ne oprim puţin, ne tragem sufletul, facem poze şi simţim din nou binecuvântarea de care avem parte printre aceste peisaje. Şi o luăm de la început! Căţărare, greutate, pauză, admiraţie…!

O dată ajunsis pe Vârful La Om (Piscul Baciului) cel mai înalt vârf (2238m) din Piatra Craiului. Savuram şi noi alături de alţi drumeţi bucuria atingerii obiectivului. Dincolo de priveliştea minunată care se aşterne pe lângă noi în toate direcţiile simţim răsplata efortului, că n-am abandonat, că ne-am depăşit puteriile şi unele gânduri negative care ne spuneau să ne întoarcem de pe traseu.

Drumul de întoarcere nu este mai uşor, grohotişul şi bolovanii necesită atenţie permanentă din partea noastră la fiecare pas.

La fel ca şi drumul de dus, coborâm prin pădure iar in punctul La Table, ne aprovizionăm cu apă de la izvor şi încet, încet ajungem în Șirnea. Mai aruncăm o privire înapoi, identificăm vârful La Om de pe care tocmai am coborât, zâmbim mulţumiţi de isparava noastră şi pe la ora 18 ne găsim la petrecerea din jurul focului. Un gulaş aburind, o bere rece, focul de tabără şi atmosfera creată de prieteni sunt ingredientele pentru a încheia o zi perfectă.

Duminică, după micul dejun, ne întâlnim la ora 10 la Centru de Activităţi Turistice #deSirnea, din sat, locul de unde plecăm într-o altă aventură, de data asta pe e-bikeuri, pe drumurile de printre casele răzleţe de pe dealuri. Tura propusă este una de aproximativ  4h (cu tot cu pauze), de nivel uşor, care să ajute la refacerea musculară după efortul din ziua anterioară. Traseul este unul pe care se poate pedala în cea mai mare parte a acestuia.
Încheiem plini de energie un weekend de poveste din care vom rămâne cu amintiri, zâmbete şi promisiunea că vom mai petrece timp împreună pe meleagurile aşezărilor oamenilor de la poalele Pietrei Craiului. La Șirnea.

PROGRAM EVENIMENT

Evenimentul se desfăşoară pe durata a două zile, 19 şi 20 septembrie.

Evenimentul se organizează pentru grupuri de maxim 16 persoane care vor călători în grupuri mici,  la distanţă de 5-10 m unul de celelalt. Grupurile vor fi formate din maxim 4 persoane, de preferat din aceeaşi familie sau cerc de prieteni. Ghidul va păstra în permanenţă coeziunea şi siguranţa grupului.

PROGRAM VINERI, 18 SEPTEMBRIE

 • după-amiaza şi seara sunt dedicate cazării la pensiune (check-in) şi prezenatarea evenimentului din ziua următoare;

PROGRAM SÂMBĂTĂ, 19 SEPTEMBRIE- total 14 h

 • Ora 8.00 – întâlnirea și plecarea în drumeție cu ghid local autorizat – durata 8h;
 • Ora 16.00 – întoarcere la pensiune şi pregătire pentru petrecere şi focul de tabără
 • Ora 18.00 – petrecerea din jurul focului, cu gulaş la ceaun şi hidratare după gust – durata 5h;
 • Ora 23.00 – încheiere eveniment – întoarcere la pensiune.
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

PROGRAM DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE- total 5 h

 • Ora 10.00 – întâlnire la Centrul de Activităţi Turistice #deSirnea din centrul satului pentru a pleca pe eBike-uri pe traseul propus (aproximativ 3 – 3.30h);
 • Ora 15.00 – program de voie şi momentele în care ne luăm la revedere de la gazdele noastre,  plecare de la pensiune;

HARTA ȘI DETALII TEHNICE TRASEU DRUMEȚIE – SÂMBĂTĂ (detalii)

 • 19.3 km
 • 1201 m diferență pozitivă de nivel

HARTA ȘI DETALII TEHNICE TRASEU E-BIKE – DUMINICA (detalii)

 • 13 km;
 • 144 m dif. nivel;

ECHIPAMENT NECESAR

 • încălţăminte adecvată, cu aderenta bună, pentru o drumeţie lungă;
 • bluză și pantaloni lungi adecvate pentru drumeție de 1 zi in conditiile in care la altitudine temperatura va fi in jur de 7-10C;
 • rucsac mic de tura;
 • geaca subtire;
 • şapca sau buff;
 • pelerină de ploaie;
 • mască de protecție pentru cazul în care ne întâlnim cu alte persoane pe traseu și trebuie să acordăm asistență;
 • bidon de 2 l pentru apă (în zona de gol alpin de la Refugiul Grind până La Om şi retur nu avem sursa de apă);
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcție de evoluția prognozei meteorologice;


PACHETUL INCLUDE

 • participare la drumeție cu ghid autorizat;
 • petrecere la ceaun, all inclusive;
 • tura cu e-Bike insoțit de ghid autorizat;
 • consiliere și rezervare cazare și masă la pensiunile din sat;

PACHETUL NU INCLUDE

 • cazare;
 • mesele, cu exceptia cinei de sâmbătă seara (petrecere la ceaun, all inclusive);

IMPORTANT

Evenimentul se desfăşoară cu strictă respectare a prevederilor în vigoare în ceea ce priveşte grupurile de persoane şi distanţarea fizică. 

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc să ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă în regim de catering, astfel încât să ştim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoană/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unităţi turistice de cazare şi alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unităţile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

 

Perioada: 19-20 septembrie 2020

Locuri disponibile: 12

din 16

Pret: 200

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER