Eugen Totîlcă

Ghid local autorizat
Coordonator activități

Am fost adoptat de Șirnea și localnicii săi cu mulți ani în urmă. Descoperind acest loc pas cu pas am fost fermecat de peisajele uluitoare și de căldura oamenilor prietenoși și plini de viață pe care i-am întâlnit aici.
Cu timpul am hotarât că trebuie să împartășesc cu cât mai mulți iubitori de munte și tradiții experiențele trăite aici alături de familie și prieteni și am înființat în anul 2019 Centrul de Activități Turistice „DeȘirnea Experience”.  Centrul se vrea un hub al comunității în care locuitorii satului și iubitorii de Șirnea pot veni să implementeze și să producă evenimente și activități pentru toți turistii care ajung in satul nostru. Obiectivul Centrului este să dezvăluie turiștilor Șirnea autentică, așa cum am ajuns să o cunosc eu.

Am obținut certificările necesare pentru a primi acreditarea de ghid local și pe cea de ghid național din partea Ministerului Turismului pentru a avea capacitatea profesională de a putea oferi servicii de calitate turiștilor care sunt interesati să ne descopere. Îmi doresc să creștem în permanență calitatea serviciilor, turismul fiind pentru pentru o mare parte a comunității noastre locale un sector important de activitate și un sector strategic în dezvoltarea comunității. Astfel, putem să înnobilăm statutul de „primul sat turistic din România” statut obținut cu mult timp în urmă de către fii de onoare ai satului.

De asemenea, trebuie să menționez că, pe lângă faptul că sunt un iubitor declarat al naturii și drumețiilor, alergător pe distanțe lungi, în viața de zi cu zi, sunt antreprenor în IT, manager de dezvoltare și consultant pentru mai multe companii care activează în zona de comerț electronic.

Nu rata