Închis
Închis

Descoperim primavara de pe șaua bicicletei. Călărim pe poteci printre dealuri, cârduri de mioare și izvoare. Facem multe fotografii și neapărat bulz

Plecam ușor, plecăm cu nerăbdare dar cu responsabilitate, avem destul spațiu pe care să îl folosim corect în contextul timpurilor pe care le trăim. Pădurea, sorele, animalele ne vor ajuta să redobândim tonusul și energia de a merge înainte.

Pentru weekendul 15-16 mai, in condițiile în care avem liber să facem deplasări pentru a face sport în natură, va propunem să parcurgem pe biciclete un traseu cu dificultate medie (aproximativ 7h) pe potecile noastre, la poalele Pietrei Craiului, prin Șirnea și Pestera. Vom trece apoi măgurile peste Șaua Joaca și vom ajunge pe poienile de sub munte unde sperăm să vedem primele turme de oi strânse pentru vărat.

Ne întâlnim în centrul satului și după ce verificăm echipamentul plecăm agale spre coada Șirnei către Peștera, urcăm și coborâm dealuri presărate cu case vechi și șure de animale, altădată mirosind a bălegar proaspăt acum doar martore ale trecerii timpului și a pașilor noștri. Admiram pajiștile pline de flori și ne minunăm de cântecul pădurii. Din Peștera mergem către Șaua Joaca, unde facem o pauza pentru a lua prânzul în cel mai extraordinar cadru, privind direct către Țimbale, parcurgând cu privirea traseul de creastă.

De aici continuăm spre poienile și stânele de sub munte La Table, Stâna din Grind, Poiana Lespezi, Stânile din Funduri. Luăm apoi la urcat agale Drumul lui Frunteș spre Șirnea și ajungem în Curmătura Groapelor, privim de aici Țara Branului în toată splendoarea ei din cel mai spectaculor punct de belvedere. Coborâm agale înapoi în Șirnea încheind astfel drumeția printre cele mai spectaculoase peisaje de la poalele Craiului.

Ajunsi în sat ne îndreptăm pe drumul de creasta către Cabana Hultanilor unde facem un bulz ciobanesc, ne odihnim picioarele si sufletul in jurul focului.

PROGRAM EVENIMENT

Grupul de sambata a fost deja rezervat. Mai sunt disponibile locurile pentru grupul de duminica 17.05.

Evenimentul se organizeaza pentru grupuri de maxim 3 persoane. Un grup de 3 persoane sâmbătă 16.05 și un alt grup de 3 persoane duminica 17.05.

PROGRAM – total 10h

 • Ora 9.00 – întâlnirea și plecare în drumeție cu ghid local autorizat – durata 7h;
 • Ora 16.00 – petrecerea din jurul focului, cu bulz, ceai din plante culese de pe fânețele satului si bere – durata 3h;
 • Ora 19.00 – încheiere eveniment – întoarcere la locul de întâlnire unde avem mașinile sau la pensiunea unde este cazat fiecare participant.
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

HARTA SI DETALII TEHNICE TRASEU (track GPX)

 • 18.6 km
 • 594m diferență pozitivă de nivel

ECHIPAMENT NECESAR

 • bicileta de tip MTB (se poate si inchiria de la centrul nostru – rezervati inainte)
 • haine, geacă și pantaloni adecvate pentru drumeție de 1 zi;
 • mască de protecție pentru cazul în care ne întalnim cu alte persoane pe traseu și trebuie să acordăm asistență;
 • bidon de 500ml pentru apă;
 • 2-3 sandwich-uri, batoane energizante;
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcțe de evoluția prognozei meteorologice

 

IMPORTANT

Evenimentul se desfasoara cu stricta respectare a prevederilor in vigoare in ceea ce priveste grupurile de persoane si distantarea sociala. 

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc sa ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă in regim de catering, astfel încât să stim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoana/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unitați turistice de cazare si alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unitațile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 15 - 16 mai

Locuri disponibile: 3

din 6

Pret: 150

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER