Închis
Închis

Drumetie in Grind, calarim pe potecile satului si ne incalzim in jurul ceaunului cu gulas

Pentru ultimul weekend din februarie va propunem o tura de iarna care ne va purta prin satele de la poalele Craiului si prin Parcul National, obiectivul final este sa ajungem la Poiana Grind, in inima muntelui.

Urcam sustinut pana in Curmatura Groapelor si ne bucuram de privelistea ce ni se asterne la picioare, toata Tara Branului in splendoarea ei. Continuam traseul si pret de cateva ore ne bucuram de salbaticia muntelui si de privelistea pe care acesta cu marinimie ne-o ofera.  Cararea ne poarta prin Saua Joaca, prin poienile in care vara isi au locul stanele, bacii, cainii lor si ursii. Ne oprim la Casa Folea unde ne asteapta un ceai cald numai bun sa ne incalzeasca si sa ne dea energie pe drumul de intoarcere spre Sirnea. Drum ne poarta prin vai putin umbate de oameni, poteci ce acum poarta in zapada urmele salbaticiunilor.

Intorsi in sat ne primenim pentru cina traditionala, retraim amintirile prospete din incursiunea noastra, in jurul focului, a canii cu vin fiert si a ceanului cu gulas ce clocoteste si ne imbie la masa. Incheiem ziua de sambata in caldura cabanei, cu amintirea proaspata a celor petrecute si cu nerabdarea zilei urmatoare.

Duminica dimineata, dupa ce ne bucuram de un mic dejun cu preparate traditionale ne intalnim cu caii si cu oamenii care ii ingrijesc. Ne familiarizam cu harnasamentul lor, cu rolul pe care il are fiecare piesa a lui si plecam calare, in drumetie pe potecile satului. Retraim modul in care localnicii se deplasau si ne bucuram de compania acestor nobile animale.

Nu putem sa plecam din Sirnea fara sa facem vizita la muzeul din sat unde aflam de la custodele acestuia istoria locului, a oamenilor si a modului lor de viata prin fiecare obiect prezentat.

Participanții sunt însoțiți pe tot parcursul activității de ghid local autorizat, iar Centrul de Activități Turistice #deSirnea pune la dispoziție logistica necesară pentru asistență tehnică și pick-up în caz de nevoie pe toată durata traseului.

 

DETALII SI PROGRAM EVENIMENT

 • Evenimentul se desfăşoară zilnic, în zilele de 27 si 28 februarie 2021.
 • Evenimentul se organizează pentru grupuri de maxim 10 persoane care vor călători în grupuri mici,  la distanţă de 5-10 m unul de celălalt. Grupurile vor fi formate din maxim 4 persoane, de preferat din aceeaşi familie sau cerc de prieteni. Ghidul va păstra în permanenţă coeziunea şi siguranţa grupului.

 

PROGRAM VINERI, 19 FEBRUARIE

 • Ora 17 – întâlnirea la cabana,  prezentare program, discutii

PROGRAM SÂMBĂTĂ, 20 FEBRUARIE 

 • Ora 09.00 – mic dejun traditional – durata 1h;
 • Ora 10.00 – plecare pe in drumetie  – durata 5 h;
 • Ora 15.00 – intoarcere la cabana, odihna – durata 3 h;
 • Ora 18.00 – cina traditionala – durata 6 h;
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

PROGRAM DUMINICA, 21 FEBRUARIE 

 • Ora 09.00 – mic dejun traditional – durata 1h;
 • Ora 11.00 – calarie – durata 2h;
 • Ora 13.00 – vizita la muzeu – durata 1h;
 • Ora 14.00 – plecare spre casa;

HARTA ȘI DETALII TEHNICE TRASEU 

 

 

ECHIPAMENT NECESAR

 • încălţăminte adecvată pentru drumetie iarna;
 • îmracaminte adecvată pentru drumetie iarna;
 • rucsac mic de tura;
 • caciula, manusi, parazapezi;
 • mască de protecție pentru cazul în care ne întâlnim cu alte persoane pe traseu și trebuie să acordăm asistență;
 • bidon de 0,5 l pentru apă (traseul este astfel ales incat sa facem pauze la izvoare curate de munte deunde sa luam apa);
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcție de evoluția prognozei meteorologice;


PACHETUL INCLUDE

PACHETUL NU INCLUDE

 

IMPORTANT

Evenimentul se desfăşoară cu strictă respectare a prevederilor în vigoare în ceea ce priveşte grupurile de persoane şi distanţarea fizică. 

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc să ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă în regim de catering, astfel încât să ştim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoană/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unităţi turistice de cazare şi alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unităţile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 19-21 martie 2021

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER