Pentru ultimul weekend din februarie va propunem o tura de iarna care ne va purta prin satele de la poalele Craiului si prin Parcul National, obiectivul final este sa ajungem la Poiana Grind, in inima muntelui.
Urcam sustinut pana in Curmatura Groapelor si ne bucuram de privelistea ce ni se asterne la picioare, toata Tara Branului in splendoarea ei. Continuam traseul si pret de cateva ore ne bucuram de salbaticia muntelui si de privelistea pe care acesta cu marinimie ne-o ofera. Cararea ne poarta prin Saua Joaca, prin poienile in care vara isi au locul stanele, bacii, cainii lor si ursii. Ne oprim la Casa Folea unde ne asteapta un ceai cald numai bun sa ne incalzeasca si sa ne dea energie pe drumul de intoarcere spre Sirnea. Drum ne poarta prin vai putin umbate de oameni, poteci ce acum poarta in zapada urmele salbaticiunilor.
Intorsi in sat ne primenim pentru cina traditionala, retraim amintirile prospete din incursiunea noastra, in jurul focului, a canii cu vin fiert si a ceanului cu gulas ce clocoteste si ne imbie la masa. Incheiem ziua de sambata in caldura cabanei, cu amintirea proaspata a celor petrecute si cu nerabdarea zilei urmatoare.
Duminica dimineata, dupa ce ne bucuram de un mic dejun cu preparate traditionale ne intalnim cu caii si cu oamenii care ii ingrijesc. Ne familiarizam cu harnasamentul lor, cu rolul pe care il are fiecare piesa a lui si plecam calare, in drumetie pe potecile satului. Retraim modul in care localnicii se deplasau si ne bucuram de compania acestor nobile animale.
Nu putem sa plecam din Sirnea fara sa facem vizita la muzeul din sat unde aflam de la custodele acestuia istoria locului, a oamenilor si a modului lor de viata prin fiecare obiect prezentat.
Participanții sunt însoțiți pe tot parcursul activității de ghid local autorizat, iar Centrul de Activități Turistice #deSirnea pune la dispoziție logistica necesară pentru asistență tehnică și pick-up în caz de nevoie pe toată durata traseului.