Închis
Închis

„Poienile de sub munte” la pas, seară la foc cu bulz ciobănesc și bere

Sâmbătă, 20 iunie, va propunem o expediție  de 1 zi (aproximativ 7 ore, traseu de dificultate medie) prin satele de la poalele Pietrei Craiului, Șirnea și Peștera. De asemenea, vom ajunge in unele dintre cele mai frumoase locuri din zonă, poienile de sub munte.

Ne întâlnim la ora 9 în centrul satului și după ce verificăm echipamentul plecăm agale spre coada Șirnei către Peștera, urcăm și coborâm dealuri presărate cu case vechi și șure de animale, altădată mirosind a bălegar proaspăt acum doar martore ale trecerii timpului și a pașilor noștri. Din Peștera mergem către Șaua Joaca, dar nu înainte de a ne opri la Casa Folea să ne încălzim cu un ceai și unde sigur vom fi ademeniți cu o gustare.
De aici continuam spre Șaua Joaca și apoi spre poienile și stânele de sub munte La Table, Stâna din Grind, Poiana Lespezi, Stânile din Funduri. Luăm apoi la pas Drumul lui Frunteș și ajungem în Curmătura Groapelor, privim de aici Țara Branului în toată splendoarea ei. Coborâm agale înapoi în Șirnea încheind astfel drumeția printre cele mai spectaculoase peisaje de la poalele Craiului.

Ajunsi în sat ne oprim către Cabana Hultanilor unde incingem jarul si „frigem bulzi” ciobanesti cu branza luata direct de la stana. Depanam amintirile proaspete la o bere rece in jururl focului.

PROGRAM EVENIMENT

Evenimentul se organizeaza pentru grupuri de maxim 16 persoane care vor calatori in grupuri mici,  la distanta de 5-10 m unul de celelalt. Grupurile vor fi formate din maxim 4 persoane, de preferat din aceeasi familie sau cerc de prieteni. Ghidul va pastra in permanenta coeziunea si siguranta grupului.

PROGRAM – total 10h

 • Ora 9.00 – întâlnirea și plecare în drumeție cu ghid local autorizat – durata 7h;
 • Ora 16.00 – petrecerea din jurul focului, cu bulz, ceai din plante culese de pe fânețele satului si bere – durata 3h;
 • Ora 19.00 – încheiere eveniment – întoarcere la locul de întâlnire unde avem mașinile sau la pensiunea unde este cazat fiecare participant.
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

HARTA SI DETALII TEHNICE TRASEU (track GPX)

 • 18.6 km
 • 594m diferență pozitivă de nivel

ECHIPAMENT NECESAR

 • incaltaminte adecvata pentru o drumetie lunga;
 • haine, geacă și pantaloni adecvate pentru drumeție de 1 zi;
 • mască de protecție pentru cazul în care ne întalnim cu alte persoane pe traseu și trebuie să acordăm asistență;
 • bidon de 500ml pentru apă;
 • 2-3 sandwich-uri, batoane energizante;
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcțe de evoluția prognozei meteorologice

 

IMPORTANT

Evenimentul se desfasoara cu stricta respectare a prevederilor in vigoare in ceea ce priveste grupurile de persoane si distantarea fizica. 

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc sa ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă in regim de catering, astfel încât să stim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoana/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unitați turistice de cazare si alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unitațile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 20 IUNIE

Locuri disponibile: 6

din 16

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Coordonatori

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER