1

Sirnea – Pestera – Magura – Prapasiile Zarnestilor – La Table – Sirnea

Startul se da de la Centru de Activitati Turistice, se pleaca spre satul Pestera, pe firul vaii spre coada Sirnei. Dupa ce coboram in capatul Vaii Coacazei urcam pieptis catre satul Pestera si ajungem dupa un push la asfalt unde si facem primul popas. Continuam in stanga, pe asfalt, pana la pensiunea Nobilis unde luam drumul de Magura.
Traseul este ciclabil, de stat in sa, o bucurie pentru toti. Coboram apoi spre Fantana lui Botorog si la intersectia cu drumul care leaga Prapastiile Zarnestilor de Gura Raului cotim brusc la stanga si ne indreptam catre Prapastii. Mergem atent printre masinile parcate si de la bariera ce delimiteaza Parcul National Piatra Craiului parcurgem mai usor traseul, de aici incolo bicicleta este singurul mijloc de locomotie permis. Drumul prin Prapastii este spectaculos, peretii se deschid in dreptul cabanei Salvamont unde admiram cataratorii la lucru.

Pedalam pana la intersectia cu drumul ce merge catre Cabana Curmatura, loc unde putem face popas si sa ne umplem bidoanele cu apa de la izvorul ce isi face timid loc pintre pietre. Continuam prin Cheile Pisicii, de unde ajungem in punctul La Table.

Drumul continua Prin Piana Grind spre Valea Seaca a Pietrelor. Dupa intrarea in vale la prima intersectie facem stanga pe Drumul lui Fruntes, urcam in Curmatura Groapelor si coboram spre Sirnea, nu inainte sa admiram privelistea asupra la toata Tara Branului.

Nu rata