Închis
Închis

De Ziua Unirii, tură de iarnă în satele de la poalele Pietrei Craiului și stânele din munte, horă la foc, vin fiert și tocană la ceaun

Pentru minivacanța de la finalul lunii ianuarie, prilejuită de aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor vă propunem un circuit de o zi (aproximativ 7 ore, traseu de dificultate medie) prin satele de la poalele Pietrei Craiului, Șirnea și Peștera, de asemenea, vom ajunge și prin unele dintre cele mai frumoase locuri din zonă poienile de sub munte.

Ne întâlnim la ora 9 în centrul satului și după ce verificăm echipamentul plecăm agale spre coada Șirnei către Peștera, urcăm și coborâm dealuri presărate cu case vechi și șure de animale, altădată mirosind a bălegar proaspăt acum doar martore ale trecerii timpului și a pașilor noștri. Din Peștera mergem către Șaua Joaca, dar nu înainte de a ne opri la Casa Folea să ne încălzim cu un ceai și unde sigur vom fi ademeniți cu o gustare.
De aici continuam spre Șaua Joaca și apoi spre poienile și stânele de sub munte La Table, Stâna din Grind, Poiana Lespezi, Stânile din Funduri. Luăm apoi la pas Drumul lui Frunteș și ajungem în Curmătura Groapelor, privim de aici Țara Branului în toată splendoarea ei. Coborâm agale înapoi în Șirnea încheind astfel drumeția printre cele mai spectaculoase peisaje de la poalele Craiului.
Ajunsi în sat ne îndreptăm către Cabana Hultanilor unde ne asteaptă o petrecere special organizată pentru noi, cu muzica românească și cântece patriotice legate de Unire. Sărbătorim ca frații în jurul focului, cu mamaligă și tocană de vită la ceaun. Depănăm povești la o cană de ceai ales din plante culese de pe fânețele satului sau vin fiert și ne odihnim oasele toropiți de o oboseală placută.

PROGRAM EVENIMENT

Evenimentul se organizeaza pentru grupuri de maxim 10 persoane atat vineri 24.01 cât si sambata 25 01.

PROGRAM – total 10h

 • Ora 9.00 – întâlnirea și plecare în drumeție cu ghid local autorizat – durata 7h;
 • Ora 16.00 – hora la petrecerea din jurul focului, cu mămăligă și tocană de vită la ceaun, ceai din plante culese de pe fânețele satului, vin fiert și poveștile locului – durata 3h;
 • Ora 19.00 – încheiere eveniment – întoarcere la locul de întâlnire unde avem mașinile sau la pensiunea unde este cazat fiecare participant.
  * timpii sunt aproximativi, ne dorim să petrecem cât mai mult timp împreună, aceasta este și măsura faptului că am reușit să vă oferim o experiență placută.

HARTA SI DETALII TEHNICE TRASEU (track GPX)

 • 18.6 km
 • 594m diferență pozitivă de nivel

ECHIPAMENT NECESAR

 • încălțăminte de trekking pentru iarnă;
 • haine, geacă și pantaloni adecvate pentru drumeție de 1 zi;
 • căciulă, mănuși;
 • bidon de 500ml pentru apă;
 • 2-3 sandwich-uri, batoane energizante;
  * vom definitiva împreună lista echipamentului necesar cu 2 zile înaintea începerii evenimentului în funcțe de evoluția prognozei meteorologice

 

IMPORTANT

Participanții la evenimentele organizate de noi care doresc sa ramană peste noapte sau pentru mai multe zile în sat, sunt rugați să selecteze din formularul evenimentului Serviciile suplimentare de care au nevoie, cazare și masă, astfel încât să stim ce rezervări trebuie să facem.

Având acreditare de ghid local atestat de Ministerul Turismului oferim gratuit servicii de informare turistică și de rezervare cazare și masă, pentru fiecare persoana/grup care apelează la noi.

Colaborăm doar cu unitați turistice de cazare si alimentație clasificate pentru a oferi turiștilor un nivel standardizat de calitate. vezi unitațile de cazare

Plata serviciilor de cazare și masă se face de către fiecare turist direct la pensiunea/hotelul unde a ales să petreacă sejurul.

După completarea formularului de rezervare veți fi contactat pentru a stabili toate detaliile necesare.

Perioada: 25 ianuarie

Locuri disponibile: 3

din 10

Pret: 150

lei/persoana

Evenimentul a avut loc. Vedeti galeria foto pentru detalii.

Prognoza meteo

ȘIRNEA WEATHER